Brescia-Rimini-Grand Sasso d’Italia. päivät 17-20

17.päivä,  Brescia – Rimini. Siirtyminen Riminille C’a Cornion kautta.

Kaikki VHS-kauden eläneet muistanevat Valentino Orsin ohjaaman elokuvan ”Corbari, natsien kauhu. Elokuvassa Giuliano Gemma esitti Forli-Faenzan vuoristossa fasisteja vastaan taistellutta Silvio Corbaria ja Tina Aumont tämän kumppania Iris Versaria. Molemmat jäivät kiinni C’a Corniossa (casa Corbari) ja surmattiin Castrocarotermessä. Sieltä ruumiit vietiin Forliin ja laitettiin esille Saffin aukiolle(piazza Saffi), älkää laittako kuukkeliin kuvahakua sanoilla corbari saffi piazza jos perheessä on pienempiä sillä kuvat saattavat järkyttää pienimpiä.

Tarkoitus oli käydä paikanpäällä katsomassa missä partisaanit viettivät aikaansa silloin kun eivät taistelleet saksalaisia ja fasisteja vastaan. Pari vuotta sitten yritin löytää paikan, mutta silloin polut kävivät niin pieniksi etten ilman parempaa karttaa löytänyt talolle. Eikä nytkään käynyt sen paremmin. Vaikka nyt löysin jo San Valentinon kirkon, mikä toimi silloin tällöin Banda Corbarin suojana, niin itse Corbarin talo jäi edelleen löytämättä kun viimeinen opaste oli kirkolla ilman metrimäärää ja vain suunnan ilmoittaen niin vajaan 200 metrin päässä talosta kävin, mutta löytämättä se jäi. No seuraavalla kerralla sitten.

Ai niin, siinä parin kymmenen kilometrin päässä on Predappio jossa Mussolini aikoinaan syntyi ja johon hänet kuolemansa jälkeen monie eri vaiheiden jälkeen uudelleenhaudattiin kryptaansa. Corbaria ja Mussolinia yhdistää se, että molemmat ensin surmattiin toisaalla ja ruumiit siirettiin toisaalle. Mussoli vietiin näytille Piazza Loretoon, jossa vuotta aikaisemmin oli fasistien toimesta surmattu ja näytteille asetettu ”15 marttyyria, 15 martiri di Piazzale Loreto”

Yöksi Riminiin ja hotelliin. Hotel Accademia 22e/ yö. tuohon hintaan ihan loistopaikka.

C’a Cornio

Hotel Accademia

Corbari vikipediassa

***************************************************************************

18. päivä,  Rimini – San Benedetto del Tronto. Siirtyminen rannikkoa alaspäin ja pariksi yöksi San Benedetto del Trontoon.

Aurinko paistoi ja hellettä riitti poislukien tunnin rankkasade lähellä San Benedetto del trontoa.

B&B Casa Cavour, 27e/yö

***************************************************************************

19. päivä,  San Benedetto del Tronto. Nousu Campo Imperatorelle.

Toisen maailmasodan loppupuolella italialaiset kyllästyivät Mussoliniin ja pidättivät tämän. Elokuussa 1943 Mussolini siirrettiin Grand Sasso d’Italia vuorelle Campo Imperatorelle arestiin, josta Hitlerin luottokommando Otto Skorzeny hänet vapautti paria viikkoa myöhemmin.

Tarkoituksenani oli näyttää videolla mistä Otto joukkoineen liitokoneella hyökkäsi Mussolinin vartioiden kimppuun, mutta huipulla oli niin sankka sumu ettei paljon nenäänsä pidemmälle nähnyt, joten esittely jäi tekemättä..

Paria päivää aikaisemmin oli Italian Ympäriajon etappi päättyi juuri Campo Imperatorelle.

Rannikkolla oli noin 30astetta ja aurinko paistoi, mutta noin 40km rannikolta oli lämpötila lähes nollassa eikä aurinko kyllä näyttäytynyt eli aika lyhyellä matkalla on aikamoiset erot sääoloissa. No korkeutta Campo Imperatorella on se 2100m ettei se nyt mikään varsinainen ihme ole.

***************************************************************************

20. päivä,  San Benedetto del Tronto – Rimini. Paluu Riminille.

Olin pudottanut hiilikuitu Marushini niin, että visiirin kiinnitys oli mennyt paskaksi ja visiiri oli nyt jeesusteipillä kiinni, joten kun aikaa oli niin ajattelin piipahtaa matkalla kypäräkaupoilla. Siinä matkan varrella oli pienempiä putiikkeja missä valikoima ja hinta oli mitä sattuu, joten suuntasin lähempänä San Marinoa olevaan isompaan nettikauppaa, jolla siis oli toki kivijalkakauppa. Ennen sinne pääsyä jouduin Giro d’Italian motitukseen pariksi tunniksi, mutta se ei haitannut sillä aikaa oli, koska puoti aukeaisi vasta siestan jälkeen kolmelta niin mikäs siinä oli Giroa odotellessa ja syödessä.

Kun Giro oli mennyt ohitse jatkoin matkaa ja ajoitus osui kohdilleen sillä olin Motostorm kypäräkaupan ulkopuolella klo 15:05. Sieltä tarttui haaviin Scorpion EXO 920 /160e

Scorpion oli melkein puoli kiloa Marushinia painavampi, muttei se ihmeemmin tuntunut.

Ja yöksi Hotel Parigi, 15e/yö

päivät 14-16 <—————————————————————-> päivät 21-25