MP-reissu Budapestiin ja Italiaan 2018. Huhti-toukokuu

27.4.-25.5. Alasivuilta sitten löytyy pitempi selostus matkasta.

Päivät 1-5 -/- päivät 6-10 -/- päivät 11-13 -/- päivät 14-16 -/- päivät 17-20 -/- päivät 21-25

*******************************************************************

Tällä sivulla on nippelitietoa reissusta eli bensan ja majoituksien hintoja sekä säästä ja lumitilanteesta vuorilla toukokuun alkupuolella.

Kävin Budapestissa vuonna 1988 eli 30-vuotta sitten ja kun keväällä tuli mahdollisuus lähteä prätkällä etelään niin suuntasin Italiaan Budapestin kautta.

Karttana oli sama Budapestin kartta kuin 30-vuotta sitten.

budapestinkartta30v

Italiassa oli tarkoitus käydä Bondenossa, koska kävin ensimmäisen kerran Bondenon kokoontumisessa vuonna 1988, kokoontumisajoa ei Bondenossa enää järjestetä, mutta ainahan sitä voi poiketa katsomassa vanhoja tuttuja paikkoja kun kerran olen Bondenon-rallissa käynyt 11 kertaa ja muutaman kerran senkin jälkeen piipahtanut kylässä.

 

BENSAN HINTOJA 26.4.-25.5.2018 välisenä aikana.
Saksa: 1,47e/litra, motareilla vähän enemmän ja pikkuteillä vähän vähemmän.
Itävalta: 1,56e/l motarilla ja alimmillaan pikkuteillä 1,28e/l
Unkari: Kalleimmillaan 413ft/litra eli noin 1,32e ja alimmillaan 370ft/litra eli on noin 1,2e.
Kroatia: 9,7 – 10 KUNAA/litra
Slovenia: 1,32-1,37 euroa/litra
Italia: pikkuteillä noin 1,56e/litra. Alin hinta 1,49e ja ylin 1,68e (Motarilla en käynyt siellä mahdollisesti enemmän)
San Marino: 1,50e/litra
Livigno: Tutun mukaan 1,05e/litra

MOOTTORITIEMAKSUT:
Itävalta: 10:n päivän tarra 5,2e /MP
Unkari:  1470ft (noin 4,7e)
Slovenia: 7päivää MP:lle 7,5e.

Kroatiassa ja Italiassa maksu tien päällä ja hinta riippuu ajetusta matkasta, joten niiden hintoja en tähän laita.

SÄÄ: Olen ollut reissussa parisenkymmentä kertaa huhti-toukokuun vaihteessa Italia-Unkariakselilla eikä kertaakaan ole ollut yhtä lämmintä näin pitkää ajanjaksoa kuin tällä reissulla. Aikaisemminkin on 30 astetta ylitetty ja hellelukemissa oleiltu, mutta nyt 25 astetta ylittyi lähes joka päivä ja 30 astettakin ylittyi lähemmäs parisen kymmenen päivän aikana. Ja italialaisten tuttujen mukaan Italiassa kevät on ollut tavanomaista lämpimämpi.

LUMIRAJA: Tämän tarkoitus on lähinnä kertoa niille motoristeille, jotka eivät ole keväällä reissanneet tuolla suunnalla, että onko tiet vuoristossa ajettavissa vai vielä lumen peitossa.

Yhteenvetona voisi sanoa niin, että toukokuussa 2000metrissä löytyy lunta, mutta jos tie on ns.talvihoidettava niin se on ajettavissa poislukien lumisateet jolloin tie saattaa olla ajamattomassa kunnossa auraukseen saakka. Vuoristojen pienemmät tiet, tiet joita ei aurata/hiekkatiet, saattaa olla ajamattomassa kunnossa jo 1500metrin korkeudessa tai jopa alemmissa korkeuksissa lumen takia.

Toisin sanoen jos matkan tarkoitus ei ole ajella vuoriston pikkuisia hiekkateitä niin toukokuussa ei kovin montaa suljettua tietä ole. Vain ne korkeimmat eli Stelvio ja muutama muu on vielä suljettuna ja Stelviokin aurataan ajokuntoiseksi yleensä jo toukokuussa.

Parit passoylitykset päivämäärineen.

8.5. Monte Zunga, Rovereton itäpuolella ei lunta 1600metrissä.

Monte Zunga noin 1600m.

Monte Zunga noin 1600m. Se täytyy muistaa, että korkealla olevat pikkutiet saattavat olla talven jäljiltä huonossa kunnossa ja vaikkei lunta enää olisikaan niin niiden kunnostus saattaa viedä aikaa. Zungalla ei lunta ollut, mutta tie oli puunkaatotöiden takia viikon suljettu.

10.5. Passo Baremone  1600m ei tietoa lumesta.

10.5. Dosso Alto 1700 m lunta näkyi joidenkin ojien pohjilla paikoissa mihin aurinko päivän aina vähemmän paistaa.

Dosso Alton ja passo Manivan välinen tie oli juuri ja juuri ajettavissa sillä siellä on vuoren varjoisella puolella tietyissä kohdissa lumikinoksia koko tien leveydeltä.

11.5. Gardan itäpuolella oleva vuori Monte Baldo, Bocca Creer 1600m ei lunta, mutta vuoren huipulla reilu 2000m näkyi olevan lunta. Tie Bocca Creerille oli lumeton, muutama vuosi sitten toukokuussa tie oli lumen takia kiinni.

16.5. Gran Sasso d’Italia Apenniineillä, Rooman ja  San Marinon välillä, lunta alkoi olla tienvarressa noin 1700metrin korkeudella ja Campo Imperatorella oli korkeat kinokset aurattu Giro d’Italian takia.

20.5. Passo Rolle Dolomiiteillä lunta alkoi olla tienvarsilla pieniä plänttejä siellä täällä noin 1700metrissä ja huipulla 2000metrissä oli lunta jo vähän enemmän.

Passo Rolle 1984m

Aukion laidassa vielä lumikinokset, mutta kun oikean laidan rinne täysin lumeton niin olisko nuo kinokset vasemmalla talven aikana aurattuja lumikasojen jäänteitä.

21.5. Passo Pennes 2000m Bolzanosta pohjoiseen. Noin 1700metrissä lunta näkyi joidenkin ojien pohjilla paikoissa mihin aurinko päivän aina vähemmän paistaa.


MAJOITTUMINEN:

Ensimmäistä kertaa käytin järjestelmällisesti Booking.comia majoitusta varattaessa. Aikaisemmin en ole sitä ihmeemmin käyttänyt kun aikataulutettu reissaaminen ei ole tuntunut mielekkäältä ja majapaikan etsiminen vasta sitten kun päivän päätteeksi on siltä tuntunut, että ajaminen saa nyt riittää.

Mutta nyt siis otettiin Bookingcom käyttöön ja siinä kyllä säästi pitkän pennin sillä hinnat vaihteli riippuen viikonpäivästä ja majoituksen pituudesta sekä mahdollisesti kuun asennosta sillä samassa hotellissa jossa majoituin 22 eurolla maanantaina ei enää perjantaina saanut yösijaa alle 70eurolla.

Tarjouksia löytyi varsinkin lomaseuduilta joilla on paljon hotellitarjontaa kuten Adrianmeren rannikko ja Gardajärvi kun taas muualta ei oikein tarjouksia herunut. Ja nyt kun ei ole lomakausi meneillään niin lähes hyytävän alhaisia majoitushintoja tuli eteen niin elokuussa tuskin samanlaisia tarjouksia olisi löydettävissä.

Alla lueteltu maksamani hinta ja vertailun vuoksi vieressä hinta minkä Bookincom tarjosi ensi yöksi samasta hotellista.

Ibis Laatzen/Hannover: 38 / 50e.

Hotel Rex, Lido di Jesolo: 28,8 / 50e.

Hotel Garni Ischia, Torbole: 41 / 43e.

Village Bazzanega, Gardajärvi: 51 / 68e. (28e oli alin tarjous minkä tässä hotlassa näin, mutta ne päivät ei natsannu aikatauluun).

Accademia Hotel, Rimini: 21,45 / 44,25e. (tässä hotellissa tarjoukset tuli päivä kerrallaan, jos varasi maanantain hinta oli 22e jos varasi ma-ti hinta olikin 99e, mutta jos varasi maanantain ja toisella varauksella tiistain niin hinta oli yht. 44e).

B&B Casa Cavour, San Benedetto Tronto: 27 / 27e.

Hotel Parigi, Rimini: 15 / 15e.

B&B pizzeria Zur Taube, Ora: 54 / 54e.

Rasthaus Fulda Nord, Fulda 38e. Tämä ei löydy Bookingcomista.

Hampurin Merimieskirkko, vuode makuusalissa 21e ja prätkäpaikka autotallissa 5,5e. Tämä ei löydy Bookingcomista.